Conceptontwikkeling

De basis van een event of langdurig project


Een van de specialiteiten van CAOS is conceptontwikkeling. Deze concepten vormen de rode draad van het evenement en zorgen ervoor dat alle onderdelen bij elkaar komen. We denken graag met u mee hoe we ervoor kunnen zorgen dat het onderwerp van uw bijeenkomst bij de deelnemers blijft hangen. Vragen die daarvoor beantwoord moeten worden zijn bijvoorbeeld: wat gaan we organiseren en waarom? Wat is de relevantie en voor wie is het van belang? Wie zouden er geïnteresseerd moeten zijn, maar weten dat nog niet? Hoe gaan we die bereiken?

Als buitenstaanders kunnen wij vanuit een ander perspectief naar uw organisatie kijken en mogelijkheden zien die intern misschien over het hoofd worden gezien.

Als het concept eenmaal bepaald is, kan het in de communicatie worden ingebed en ook in het (amusements-) programma, de catering, de locatie, et cetera.

Voorbeelden van succesvolle implementaties zijn:

  • een op maat gemaakt spel, gebaseerd op de management principes van de opdrachtgever, gevolgd door workshops rondom dezelfde principes
  • het concept van circulariteit tijdens de openingsweek van CIRCL. We organiseerden 10 programma’s voor verschillende doelgroepen. Hierbij werd het belang en de mogelijkheden van de circulaire economie steeds op een andere manier benadrukt.
  • een lezing voor medisch specialisten van de European Society of Cardiology, over het gebruik van medische scanners bij de restauratie van oude schilderijen in het Van Gogh Museum