Conceptontwikkeling

Een van de specialiteiten van CAOS is het ontwikkelen van concepten. Deze concepten vormen de basis voor het evenement of project en zorgen ervoor dat alle onderdelen bij elkaar komen. We denken daarom graag met u mee om na te denken op welke manier we ervoor kunnen zorgen dat het onderwerp van uw bijeenkomst bij de deelnemers blijft hangen. Vragen die daarvoor beantwoord moeten worden zijn bijvoorbeeld: Wat gaan we organiseren en waarom? Wat is de relevantie en voor wie is het van belang? Wie zouden er geïnteresseerd moeten zijn, maar weten dat nu nog niet? Hoe gaan we die bereiken?
Omdat wij buitenstaanders zijn kunnen wij vanuit een ander perspectief naar jouw organisatie kijken en mogelijkheden zien die jij over het hoofd hebt gezien.

Als het concept eenmaal bepaald is, kan het in de communicatie worden ingebed en ook in het (amusements-)programma, de catering, de locatie, etcetera.

Voorbeelden van succesvolle implementaties zijn:
• een op maat gemaakt spel, gebaseerd op de management principes van de opdrachtgever, gevolgd door workshops de volgende dag rondom deze zelfde principes
• het concept van circulariteit tijdens de openingsweek van CIRCL, met 10 programma’s voor de 10 verschillende doelgroepen waarbij in ieder programma het belang en de mogelijkheden van de circulaire economie op een andere manier benadrukt werd.
• een lezing voor medisch specialisten van de European Society of Cardiology, over het gebruik van medische scanners bij de restauratie van oude schilderijen in het Van Gogh Museum

Fotograaf onbekend
© Jürgen de Witte