Europengineers

CAOS voert het secretariaat van Europengineers: een hecht netwerk van vooraanstaande Europese adviserende ingenieurs bedrijven.

Ons werk behelst het jaarlijks organiseren van de algemene vergadering en andere bestuurvergaderingen door het jaar heen. We beheren alle communicatie tussen leden en derden en regelen alle financiele zaken.

Ook organiseren wij thema bijeenkomsten, werkgroepen en speciale forums voor jonge professionals. In het verleden regelden wij onder andere bijeenkomsten voor managers waar zij efficiëntie en duurzaamheid bespraken. Technici bespraken vliegvelden en afvalbeheer en data specialisten bespraken hoe zij big data verzamelen, valideren en delen. Voor jonge professionals van Europenigneers organiseerden wij excursies, zoals het bezoeken van: de Olympische plek in London, de nieuwe motor-tunnel en omgeving, nieuwe verstedelijking in Madrid en de ontwikkeling van een nieuwe haven in Hamburg.

Een recenter project waar wij vol trots aan meegewerkt hebben, is onze samerwerking met Brides to Prosperity. Tien ethousiaste jonge Europengineers leden zijn in november 2018 naar Rwanda gereids om een brug te bouwen for the Gatare gemeenschap. Ondanks de taal barrière en culture verschillen, werkten het Europengineers team en de lokale bevolking nauw samen. Na minder dan twee weken was de brug af! Door deze brug kan de bevolking nu veilig en makkelijk naar school, de markt en gezondheidsklinieken, zelfs in het regenseizoen!