CAOS / filosofie

Conference Administration and Organisation Services is een organisatiebureau met bijna dertig jaar internationale ervaring. Het uitgebreide klantenpakket bestaat uit het bedrijfsleven, overheidsinstanties en medische en wetenschappelijke organisaties. Ons werkterrein is heel divers, van symposia, congressen, workshops en productintroducties tot op maat gemaakte evenementen, zoals rondleidingen en bedrijfspresentaties op locatie, feesten en theatrale producties. In binnen- en buitenland. Naast de uitvoering van logistieke diensten is CAOS ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten voor bijeenkomsten, in het ontwikkelen van lange-termijnstrategieën en van programma's voor speciale projecten.
Bij onze diensten maken we gebruik van ons eigen online registratie- en informatiesysteem dat aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van onze klant. Onze IT-specialisten maken bovendien websites en webshops op maat.
CAOS organiseert evenementen die een brug slaan tussen de wens van de opdrachtgever en de verwachting van de deelnemers. De expertise van CAOS staat garant voor een tevreden opdrachtgever en deelnemers die de bijeenkomst verlaten met nieuwe kennis en ervaringen, mooie herinneringen en een glimlach op hun gezicht. Mens achter de organisatie noemen wij ons. 'Onzichtbaar' aanwezig om alles in goede banen te leiden met onze kennis, ervaring en energie. En met onze passie: persoonlijk en betrokken, creatief, met oog voor detail en altijd denkend in kansen.

Bijna dertig jaar een hecht team

De medewerkers van CAOS vormen inmiddels bijna dertig jaar een hecht team. Natuurlijk komen en gaan er medewerkers, maar we zijn trots op de unieke sfeer van CAOS die er door de jaren heen is gebleven. Kenmerkende eigenschappen zijn de persoonlijke benadering naar de opdrachtgever en naar elkaar. Wij helpen elkaar daar waar nodig en staan voor elkaar in. Ervaring leert dat de opdrachtgever snel onderdeel wordt van dit krachtige team, met als resultaat een positieve en productieve bijeenkomst, een uniek event of project.

Partners
CAOS is partner van het Amsterdam Congres en Toerisme Bureau
CAOS is partner van MVO Nederland, MVO Nederland
CAOS is founding partner van Stichting Ten
CAOS heeft haar eigen evenementen-software ontwikkeld: Its caos

Een beleving, nieuwe kennis, een mooie herinnering

Een humoristische strip, een hightech presentatie of een kleurrijk magazine. Zo'n ondersteunend idee bij een evenement schud je niet zomaar uit je mouw. CAOS bedenkt het na zorgvuldige afweging van onder meer doelgroep, doelstelling en budget. En natuurlijk de overtuiging: dit werkt! Onze uitdaging is om steeds weer nieuwe, prikkelende oplossingen te vinden voor nieuwe vragen, in nieuwe situaties. Inspiratie opdoen? Bel ons voor een brainstormsessie. Wij komen graag bij u langs. Lees hier over onze projecten, iedere keer een beleving.

Bouwend Nederland vroeg CAOS de FIEC-conferentie (the European Construction Industry Federation) te organiseren in Amsterdam. CAOS organiseerde de algemene vergadering en de conferentie in het Hotel Okura, evenals verschillende rondleidingen voor speciale gasten. Onderdeel van de conferentie was een diner en een banket in het Scheepvaartmuseum, compleet met boottransfers, muzikale omlijsting en magische acts van bijzondere illusionisten. Op de laatste dag werden de gasten uitgenodigd voor een privérondleiding door het Rijksmuseum, waar zij een exclusieve presentatie bijwoonden van de architect die de veelbesproken renovatie en uitbreiding verzorgde. Eveneens gingen zij ondergronds voor een rondleiding in de tunnel voor de metrolijn in aanbouw, de Noord-Zuidlijn.

Klik hier om de video te zien die speciaal voor dit evenement is gemaakt.

CAOS verzorgt het secretariaat van Europengineers, een netwerk van onafhankelijke organisaties op het gebied van techniek. Dat houdt in; het organiseren van de jaarlijkse algemene vergadering en andere vergaderingen van het management, evenals bijeenkomsten rondom een bepaald thema, vergaderingen voor specifieke werkgroepen en speciale fora voor jonge professionals. Zo coördineerde CAOS onlangs een vergadering voor managers waar duurzaamheid op de agenda stond. Technici discussieerden in een bijeenkomst over vluchthavens en afvalmanagement. En jonge professionals werden uitgenodigd voor unieke bezoeken aan onder andere het Olympische dorp tijdens de Spelen van 2012 in Londen, een nieuwe tunnel en vernieuwde stedelijke omgeving in Madrid en de innovatieve ontwikkelingen in de haven van Hamburg.

CAOS organiseerde de jaarlijkse vergadering van EPOS (European Paediatric Orthopeadic Society) in Brugge, België. Nooit eerder waren er zo veel deelnemers afgekomen op een programma van EPOS - 800 van over de hele wereld. De jaarvergadering bestond dan ook uit vier dagen van lezingen, presentaties, een symposium over technische onderwerpen en een tentoonstelling over de branche en dat alles op een prachtige, historische locatie. EPOS is een organisatie die hard groeit, maar een gemoedelijke sfeer heeft weten te behouden. Ook tijdens de jaarvergadering werden sociale activiteiten zeer gewaardeerd. Zo organiseerde CAOS een welkomstreceptie in het middeleeuwse Belfort, de Halletoren, in het centrum van het historische Brugge. Ook was er een galadiner in het Provinciaal Hof van Brugge, een fondsenloop en een bijzondere prijsuitreiking. CAOS zal ook de volgende jaarvergadering organiseren, in Marseille in Frankrijk. CAOS ondersteunt tevens de professionalisering van de relaties tussen EPOS en de branche en draagt bij aan de verwezenlijking van de missie van EPOS.

De European Society of Cardiology (ESC) is gevestigd in het European Heart House in het Franse Sophia Antipolis, tussen Nice en Cannes. Het gebouw in het prachtige technology park is de locatie voor vergaderingen, cursussen en de administratie. Jarenlang werkte CAOS voor ESC in het European Heart House. Met als belangrijkste taak: het ondersteunen van de General Manager bij het organiseren van wetenschappelijke events en het opzetten van een registratiesysteem. Met 30.000 afgevaardigden en 25 parallelsessies een echte vuurdoop voor onze kwaliteiten. CAOS heeft de test met verve doorstaan. Nadat de organisatie was overgedragen aan de staf van ESC, is CAOS als adviseur verbonden gebleven aan de conferenties in Birmingham, Stockholm, Barcelona en Berlijn. Toen de conferentie in 2013 naar Amsterdam kwam, maakte CAOS weer deel uit van het organisatieteam.

NMT (de Nederlandse vereniging van tandartsen) wilde een bijzonder programma verspreid over een jaar ter ere van hun honderdjarige bestaan. CAOS werd gekozen om ideeën aan te dragen en de verschillende events te realiseren. Een receptie in de Ridderzaal in Den Haag was het startschot voor het jubileumjaar, een bijzondere ambiance. Met name omdat NMT zich vanaf nu Koninklijk mag noemen. CAOS organiseerde tevens de NMT conferentie in Amsterdam waar meer gasten dan ooit aan deelnamen, waaronder ook Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander. De conferentie bood lezingen, workshops, een tentoonstelling en werd afgesloten met een diner voor 900 mensen in het Rijksmuseum. Een warm strandfeest in de zomer met een diversiteit aan entertainment was het vervolg en met een prachtig kerstfeest wordt het jubileumjaar afgesloten.
Ten slotte heeft CAOS meegewerkt aan de jubileumactiviteit 'de Landelijke Tandarts Controleweek'. In deze week kregen mensen die wegens geldgebrek of persoonlijke omstandigheden geen mogelijkheid hebben om naar de tandarts te gaan, een gratis controle aangeboden. Ook werden ze geholpen om ondersteuning aan te vragen voor verdere behandeling.

In Nederland worden kinderen op een bijzondere manier kinderen begeleid door het WKZ en de Hoogstraat kliniek in Utrecht. Omdat deze werkwijze zo succesvol is, wilden de behandelende artsen deze kennis op Europees niveau verspreiden. Aan CAOS was gevraagd om daarbij te helpen. De eerste bijeenkomst is recent in Utrecht gehouden en daar is een convenant getekend waarbij is afgesproken dat deze kennis verspreid zal worden in Europa. Maar CAOS zal CAOS niet zijn als we niet toch iets speciaals zouden organiseren... wij hoorden hoe bijzonder trots de artsen op hun patiënten zijn. Deze gedachte volgend, hebben wij een modeshow georganiseerd met in de hoofdrol 3 meiden (Monica de Visser, Tosca Verweij, Jeanine Jansen) die eerder patiënt waren van het team van artsen. Kijk naar de clip en de foto's en zie hoe wij allen glunderen van het succes en het plezier!

Aguila en Zenius, twee nieuwe koffiemachines van Nespresso in de ware baristatraditie, werden in 2011 in Amsterdam aan de professionele markt gepresenteerd. CAOS verheugde zich op de organisatie van de wereldwijde introductie. Want zoals de Zenius 'all the right connections' heeft voor de professional, heeft CAOS die voor haar opdrachtgevers. Medewerkers en relaties van Nespresso werden ontvangen in het smaakvolle Hotel Okura. Ze kregen een levendig event aangeboden met typisch Hollandse elementen als een bezoek aan het House of Bols en het Van Gogh Museum. En zij kregen de kans om Amsterdam te veroveren zoals de Amsterdammer dat doet... op de fiets.

Voor Philips NV organiseerde CAOS diverse bijeenkomsten in Europa. De laatste vond plaats in Lissabon voor 300 deelnemers, logistiek een veeleisende opdracht. De vergadering bestond eigenlijk uit twee delen - tijdens de eerste drie dagen vergaderden de technische afdelingen, in het overige deel van de week confereerde het hogere management. De deelnemers waren allen werkzaam in de Blu-Ray Disc industrie. Behalve de specialisten van Philips waren ook Disney, Sony, Samsung en andere bedrijven uit de filmindustrie aanwezig. Voor de vergadering heeft CAOS alle logistieke organisatie gerealiseerd - transfers van en naar het vliegveld, diners en recepties, bezoeken aan bijzondere locaties en de logistiek tijdens de vergaderingen. De vergadering was vooral complex omdat de vertegenwoordigers regelmatig tot diep in de nacht met hun achterban van Tokyo tot Los Angeles moesten vergaderen. Door het tijdsverschil werden de vergaderingen allemaal in de nachtelijke uren gehouden. Deze bijeenkomst heeft CAOS eerder in Athene georganiseerd. Onlangs heeft de overkoepelende organisatie van de Blu-Ray Disc vereniging aan CAOS gevraagd om voor alle bijeenkomsten de registratie te verzorgen.

Vanaf 1999 is Compaq klant bij CAOS. Na de fusie gingen wij door met werken voor HP. CAOS voert het secretariaat van Interexperience, de HP gebruikersgroep, en biedt ondersteuning voor de dagelijkse activiteiten, de nieuwsbrief en het management van ongeveer 1.000 leden. Een van de nieuwste activiteiten die CAOS initieerde en nu coördineert, is het programma voor de Young Employees. Via dit programma worden jonge medewerkers van de eindgebruikers (bijvoorbeeld HP's klanten, zoals Rabobank, KLM, Deloitte en Achmea) in contact gebracht met de business partners en de jonge werknemers van HP. Het doel van dit initiatief is om deze jongeren in een vroeg stadium van hun carrière te verbinden zodat zij sterke, duurzame relaties kunnen opbouwen, die langer zullen voortduren.
Daarnaast ondersteunen wij HP regelmatig met klant- en partnerevenementen.

Het programma Erfgoed van de Oorlog was een initiatief van het ministerie van VWS met als doel twee jaar lang het traceren, inventariseren en bewaren van unieke materialen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog te subsidiëren. Dit programma is afgesloten met een slotconferentie, mede georganiseerd door CAOS. Toenmalige Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje nam het boek Erfgoed van de Oorlog in ontvangst. Er was een uitgebreid programma met nationale en internationale sprekers en met optredens van Lois Lane en DJ ISIS. Bijzondere aandacht kregen de video's en vormgeving van de presentaties, die CAOS in samenwerking met de sprekers en mediabedrijf Captain Video had gemaakt.

Het Nederlandse ministerie van OCW was de gastheer voor de eerste Europese conferentie International Day Against Homophobia (IDAHO) in Den Haag. CAOS was verantwoordelijk voor de complexe registratie van ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland. Deze gasten namen deel aan lezingen, vergaderingen, rondleidingen en feestelijke bijeenkomsten op verschillende locaties in de stad. CAOS ondersteunde bij de logistieke werkzaamheden en het stricte protocol, noodzakelijk voor het bezoek van ministers uit verschillende Europese landen, delegaties van de Raad van Europa en het Europese Parlement, internationale politieversterking, LGBT-organisaties, organisaties voor de rechten van de mens, hogere gemeenteambtenaren, studenten, de pers en Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima. CAOS hielp tevens bij de organisatie van de openingsceremonie in de Ridderzaal met diner en met de ceremonie rondom de uitreiking van de Jos Brink Prijs in theater Diligentia.

Klik hier voor een video impressie van de campagne.

Voor de gemeente Amsterdam organiseerde CAOS meerdere congressen voor verschillende diensten, zoals de jaarlijkse taalconferenties voor de Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling. De stedelijke taalconferentie biedt een breed scala van workshops (meer dan veertig!) voor docenten, leidsters en taalcoördinatoren uit de Voor- en Vroegschoolse Educatie en het Primair Onderwijs. De laatste conferentie vond plaats in de Meervaart en trok zo'n 600 deelnemers. CAOS begeleidde de opdrachtgever bij het samenstellen van het programma, verzorgde het uitnodigings- en registratietraject, boekte en onderhield de contacten met de locatie, cateraar en techniek en verzorgde het on-site management.

Een ander evenement dat CAOS organiseerde voor de gemeente, was een serie van tien excursies op de klipper Stad Amsterdam. Deze klipper is in het begin van de 21e eeuw gebouwd, maar het ontwerp is gebaseerd op de Amsterdam, een koopvaardijschip uit 1854. Dit was op initiatief van de gemeente en Randstad Holding met het doel om de Nederlandse maritieme traditie te eren. Tevens was het de bedoeling om op dit schip trainingen en werk aan te bieden aan werkeloze bewoners en achtergestelde jongeren. Nadat het schip te water was gelaten, volgde een nieuwe uitdaging. Hoe krijg je de verschillende doelgroepen, als bijvoorbeeld bedrijven, leraren en achtergestelde gezinnen, bij elkaar? CAOS bedacht samen met de gemeente het concept voor de excursies. Een unieke manier voor de leden van de doelgroepen om met elkaar te netwerken.

Een mogelijkheid bieden aan jonge mensen om een veilige en duurzame toekomst te creëren voor zichzelf... Dat was de intentie van CAOS bij de oprichting van de Stichting Ten in 1997. Zo ondersteunt Stichting Ten een weeshuis in Karoi (Zimbabwe) met bijna honderd kinderen. Ook draagt de stichting bij aan een project dat jongeren die te oud zijn voor het weeshuis, een thuis geeft en een opleiding. Zodat ze met meer zekerheid en kansen kunnen beginnen aan een volwassen en zelfstandig leven. De stichting is eveneens actief in D.R. Congo, waar mensen uit achtergestelde gebieden worden getraind om voedsel te produceren voor de verkoop en voor eigen gebruik. Dit project wordt ondersteund door Heineken, Bralima, Cordaid, de Nederland Ambassade en het Belgische Consulaat.

Stichting Ten heeft een ANBI-status en is een officieel goede-doelenfonds, gezeteld in Nederland en tevens geregistreerd in Zimbabwe. In het algemeen werft de stichting fondsen en biedt ondersteuning (op het gebied van kennis, competenties, logistiek, organisatie en financiën) aan bestaande projecten of projecten die nog geïnitieerd moeten worden. Stichting Ten werkt met vrijwilligers en partnerorganisaties.

CAOS is er trots op om haar eigen kennis en ervaring in te zetten voor de projecten van Stichting Ten. Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan een veiliger en eerlijker gemeenschap, wereldwijd.

Volg voor meer informatie over Stichting Ten
http://www.ten-foundation.org

Een van onze grootse drijfveren is ons in te zetten voor mensen en kinderen die minder bevoorrecht zijn dan wij. Niet alleen via Stichting Ten, maar ook in ons dagelijkse werk voor onze klanten. Een voorbeeld daarvan is onze samenwerking met Fokke & Sukke bij de creatie van een campagne voor het NMT. De bedoeling van de campagne was om tandheelkunde voor kansarme mensen toegankelijker te maken. Daarnaast werken we met de internationale organisaties PCRF en EPOS samen om medische specialisten van over de hele wereld in staat te stellen kinderen van medische hulp te voorzien. Ook helpen zij lokale medische teams te trainen in ontwikkelingslanden en gebieden waar conflicten plaatsvinden. Ten slotte organiseren we samen met de Nederlandse regering the International Day Against Homophobia, een conferentie met de boodschap van de VN: LGBT rechten zijn mensenrechten. Samen bouwen we een vrije wereld waar iedereen gelijk is.

Klik hier om een video te zien van het project 'Een vulkaan vol kansen'.

CAOS
WG Plein 475
1054 SH Amsterdam
Nederland
T +31 (0)20 589 32 32
E caos@caos.nl

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of gewoon even kennismaken? Neem gerust contact op, we staan u graag te woord.

Laatste nieuws
Neem telefonisch contact op, of volg ons op Facebook en Twitter

Onze opdrachtgever in de hoofdrol gedurende een magische show, tijdens een banket in het Scheepvaartmuseum, Amsterdam.
Het uitzicht op het Viaduct van Millau tijdens een werkbezoek aan Frankrijk, waarbij een groep van ingenieurs door CAOS werd rondgeleid.
Van links naar rechts:

Het galadiner tijdens het EPOS congres in het Provinciehuis, Brugge, België (Jürgen de Witte)

Het EPOS congres georganiseerd door CAOS in het Concertgebouw, Brugge, België (Jürgen de Witte)

Deelnemers genieten van een lunch op het EPOS congres in Brugge, België (Jürgen de Witte)
Een diner dat door CAOS georganiseerd is voor ESC in het Rijksmuseum, gevolgd door een receptie in de Eregalerij van het museum.
NMT ontvangt het predicaat Koninklijk tijdens de viering van het 100-jarige jubileum in de Ridderzaal, Den Haag (Simone Michelle).
Van hoog naar laag:

Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander geniet van de openingsact van het NMT congres, georganiseerd door CAOS, in de Beurs van Berlage, Amsterdam (Simone Michelle).

Gasten kijken vol bewondering naar de Hollandse Meesters tijdens het NMT congresdiner, georganiseerd door CAOS, in het Rijksmuseum van Amsterdam (Simone Michelle).
Het NMT Midzomernachtfeest, georganiseerd door CAOS, op het strand in Noordwijk.
De industriële tentoonstelling tijdens het NMT congres, georganiseerd door CAOS in de Beurs van Berlage, Amsterdam (Simone Michelle).
Vlak voordat de gasten arriveren bij het Nespresso congresdiner, georganiseerd door CAOS, in de Beurs van Berlage, Amsterdam.
CAOS verzorgde een bijzondere op maat gemaakte vergaderlocatie voor Nespresso, in de stijl van een loungeroom in hotel Okura, Amsterdam.
De koning van Nederland neemt het boek in ontvangst tijdens het congres 'Erfgoed van de Oorlog', dat mede georganiseerd is door CAOS.
Een flyer voor de Europese ministeriële IDAHO bijeenkomst waarbij CAOS onder andere de registraties van de gasten beheerde in Den Haag.
De Clipper, de boot waarop CAOS speciale excursies heeft georganiseerd voor de gemeente Amsterdam om hun netwerk te verbreden.
De oogst van paddestoelen in Zimbabwe waar Stichting Ten (gesticht en gesubsidieerd door CAOS) kwetsbare jongeren traint en ondersteunt om een duurzame toekomst voor henzelf te creëren.
Samen met Bockting Ontwerpers en illustrator Sieb Posthuma heeft CAOS een kaartspel ontwikkeld om haar netwerk te informeren over het bestaan van Stichting.
Een avond waarin wetenschappelijke ontdekkingen en uitvindingen samen kwamen in de vorm van acts voor een openbaar publiek. 'Het Circus der Gedachten' is georganiseerd door CAOS en vond plaats in theater Carré, Amsterdam.
Een bijzondere opening van een conferentie, georganiseerd door CAOS in de RAI, Amsterdam.
CAOS heeft deze uitnodiging in samenwerking met de bedenkers van Fokke en Sukke geproduceerd met als doel: de klanten van de voedselbanken een gratis tandartcontrole te geven.
Een voor een specifiek doel gemaakte 3-screen projectie, gecreëerd door de deskundige partner van CAOS op het gebied van nieuwe media .
Blanca helpt Janine met haar schoenen. In dit hele korte broekje durft dit meisje over straat!
(fotografie: Carla van Thijn, make-up: Bodine Metz)
Op de Catwalk!
(fotografie: Froukje van der Zanden)